Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de Nederlandse vereniging van Banken. Met iDIN kun je inloggen op websites. Dat doe je met de veilige en vertrouwde inlogmethode van je eigen bank.

Deze methode geeft de websites géén toegang tot je bankgegevens.

Hoe werkt iDIN?

Bij het openen van je bankrekening heb jij je gemeld bij de bank en geïdentificeerd met een legitimatiebewijs. De bank controleert die gegevens op echtheid en juistheid. Daarmee is vastgesteld dat jij ook echt jij bent. Vervolgens kreeg je van je bank de inlog-gegevens.

Met iDIN kun je dezelfde inloggegevens opnieuw gebruiken voor andere websites dan die van je bank. Op dit manier identificeer jij je op een betrouwbare manier.

Op de website van Voor-Morgen identificeer jij je als volgt:

Je wordt gevraagd om identificatie via iDIN en wordt naar de bank van je keuze geleid. Bij je bank log je in op de gebruikelijke manier, bijvoorbeeld met je scanner, digipas, identifer of een andere methode. Hierna worden je gegevens getoond. Je bank vraagt je om akkoord. Vervolgens worden je gegevens aan Voor-Morgen verstrekt.

Daarmee staat je identiteit met zekerheid vast en weet de arts zeker dat jij de opsteller bent van jouw Digitale Wilsverklaring.

Welke banken zijn aangesloten bij iDIN?

iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Bunq.

Is iDIN veilig?

iDIN is gebaseerd op internetbankieren en werkt volgens de beveiligingstechniek van je bank. iDIN is dus net zo veilig als internetbankieren.

Wat als uw bank geen iDIN aanbiedt?

Staat je bank er niet bij dan kun je niet inloggen op Voor-Morgen en een Digitale Wilsverklaring opstellen. Kies één van de banken die wel iDIN aanbieden. Open daar een rekening. Daarna kun je de Digitale Wilsverklaring opstellen.

Mag een bank via iDIN ook gegevens voor commerciële doeleinden doorgeven, bijvoorbeeld over het betaalgedrag van klanten?

Nee, dat mag niet. Een bank mag alleen de gegevens doorgegeven die van te voren aan de klant bekend zijn en waarvoor die klant goedkeuring heeft verleend. Dit zijn: je voorletter(s), achternaam, woonadres, geboortedatum, geslacht, e-mail en telefoonnummer.

Welke gegevens geeft mijn Bank via iDIN aan Voor-Morgen?

De bank verstrekt alleen persoonsgegevens. Dat zijn je voorletter(s), achternaam, woonadres, geboortedatum, geslacht, e-mail en telefoonnummer. Er wordt geen informatie gedeeld over je bankrekeningen.

Waarom gebruikt Voor-Morgen iDIN?

Je identiteit dient met 100% zekerheid vast te staan. Een arts wil, voor hij je wensen uitvoert, zeker zijn dat je die ook zelf hebt opgesteld. Met het veilige en betrouwbare systeem van iDIN komt jouw identiteit 100% vast te staan.

Mijn bank staat er niet bij.

Dat is jammer, dan kun jij je niet identificeren bij ons. We adviseren je een rekening te openen bij een bank die wel gebruik maakt van identificatie met iDIN.

Wat moet ik doen als de gegevens die de bank verstrekt niet juist zijn?

Kloppen de gegevens (deels) niet, dan moet je dit aanpassen bij je eigen bank. Neem daarvoor contact op met je bank. Je kunt wel je Digitale Wilsverklaring opstellen.

Moet ik voortaan inloggen met de inlogmiddelen van mijn bank?

Ja, je blijft bij Voor-Morgen inloggen met iDIN, bijvoorbeeld wanneer jij je Digitale Wilsverklaring in wilt zien of wanneer je iets wilt aanpassen.

"Vragen van artsen konden wij niet beantwoorden."

Mijn broer Peter raakte besmet met de Britse covid variant. De klachten begonnen mild, maar de situatie verergerde snel. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de intensive care. Vragen van artsen over zijn behandelingswensen of wilsverklaringen konden wij als familie niet beantwoorden. Had Peter iets vastgelegd? Het was een moeilijke periode. Gelukkig is Peter bijna weer de oude. Ik heb voor mijzelf besloten mijn zorg- en behandelwensen vooraf vast te leggen mocht mij ooit iets overkomen. Bij Voor-Morgen heb ik het eenvoudig kunnen regelen. Het geeft me rust en een veilig gevoel.
Monique

“Ik heb mijn behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld.”

"Ik heb een ongeneeslijke ziekte en weet dat er een moment komt dat iemand anders voor mij moet beslissen. Wanneer dat zal zijn? Gelukkig nog geen idee! Dankzij de Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen heb ik mijn medische behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld. Erg praktisch, lage kosten en altijd up-to-date in een beveiligde omgeving met een unieke persoonlijke code."
Richard
Ik geef Voor-Morgen 5 sterren.