Digitale Wilsverklaring

Geef ik mijn huisarts ook een kopie van de Digitale Wilsverklaring?

Ja, het is verstandig om uw Digitale Wilsverklaring aan uw arts te geven en de inhoud daarvan met hem of haar te bespreken

Hoe kan mijn vertegenwoordiger aantonen dat hij of zij mijn vertegenwoordiger is?

Uw Digitale Wilsverklaring heeft een Unieke Code. Deze moet u delen met uw vertegenwoordiger. Als uw vertegenwoordiger de Unieke Code in combinatie met uw geboortedatum invoert op de website van Voor-Morgen, wordt uw Digitale Wilsverklaring zichtbaar. In de geopende Digitale Wilsverklaring staat wie de vertegenwoordiger is. Uw vertegenwoordiger identificeert zich vervolgens met een officieel identiteitsbewijs.

Hoe weet de arts wat mijn wensen zijn?

Voor-Morgen adviseert om een kopie van uw Digitale Wilsverklaring aan uw (huis)arts te geven en uw wilsverklaringen met hem of haar te bespreken. U kunt uw Digitale Wilsverklaring downloaden en per e-mail versturen. Ook zal uw vertegenwoordiger uw wensen bespreken met uw arts, wanneer u wilsonbekwaam bent geworden.

Hoe weet mijn vertegenwoordiger wat mijn wensen zijn?

Bespreek uw wensen met uw vertegenwoordiger. Het is een goed idee als u uw vertegenwoordiger ook een kopie van uw Digitale Wilsverklaring geeft.

Hoe weten mijn naasten wat mijn laatste Digitale Wilsverklaring is?

Wij adviseren u uw naasten te vertellen wanneer er iets verandert in uw wensen. U kunt de laatste versie van de Digitale Wilsverklaring ook downloaden en aan hen verstrekken. Dankzij het jaarlijkse abonnement-systeem blijft uw laatste versie van uw Digitale Wilsverklaring oproepbaar voor diegene aan wie u de Unieke Code hebt verstrekt.

Is een Digitale Wilsverklaring rechtsgeldig?

Ja, een wilsverklaring mag opgesteld worden in iedere vorm. Van belang is dat u op het moment van opstellen wilsbekwaam bent, dat u kunt aantonen dat u de verklaring uit eigen vrije wil hebt opgesteld en dat u zich bewust bent van de gevolgen. Het dient ook duidelijk te zijn dat u zelf de opsteller bent. Bij Voor-Morgen identificeert u zich met iDIN, maakt u een persoonlijke video, licht u uw antwoorden toe en ondertekent u uw verklaring met een handtekening en een datum. Daarmee is uw verklaring rechtsgeldig.

Kan ik gemaakte keuzes in mijn Digitale Wilsverklaring wijzigen nadat ik hem heb opgesteld?

Ja, u kunt 24 uur per dag uw Digitale Wilsverklaring aanpassen en wijzigen.

Kan ik meerdere mensen tot mijn vertegenwoordiger maken?

Nee, dat kan niet bij de Digitale Wilsverklaring. U wijst één vertegenwoordiger aan. U wijst wel een vervangend vertegenwoordiger aan voor het geval uw vertegenwoordiger u toch niet meer kan of wil vertegenwoordigen.

Kan ik samen met mijn partner één Digitale Wilsverklaring opstellen?

Nee, dat is niet mogelijk. Een Digitale Wilsverklaring is een persoonlijk document. Het gaat om uw wensen. Ieder voor zich moet een Digitale Wilsverklaring opstellen.

Kan mijn vertegenwoordiger mijn wilsverklaring wijzigen?

Nee, dat kan niet. U bent de enige persoon die wijzigingen in de Digitale Wilsverklaring kunt maken.

Moet ik alle wilsverklaringen kiezen?

Nee, u kiest alleen voor de verklaringen die voor u belangrijk zijn.

Moet ik een eigen uitleg geven bij de wilsverklaringen?

Nee dat hoeft u niet, maar het is wel verstandig. Door het wel te doen maakt u uw keuzes persoonlijker en duidelijker voor uw naasten, vertegenwoordiger en artsen.

Uit welke wilsverklaringen kan ik kiezen?

Bij Voor-Morgen kunt u vier medisch-gerelateerde wilsverklaringen opstellen. Dit zijn de Niet-behandelverklaring, de Niet-reanimeerverklaring, de Euthanasieverklaringen de Zorgwensverklaring.

Waar staat de Unieke Code?

De Unieke Code staat in uw Digitale Wilsverklaring.

Zijn mijn gegevens veilig bij Voor-Morgen?

Ja, uw gegevens worden versleuteld bewaard op een server van een in Nederland gevestigd bedrijf en die op Nederlandse bodem staat.

"Vragen van artsen konden wij niet beantwoorden."

Mijn broer Peter raakte besmet met de Britse covid variant. De klachten begonnen mild, maar de situatie verergerde snel. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de intensive care. Vragen van artsen over zijn behandelingswensen of wilsverklaringen konden wij als familie niet beantwoorden. Had Peter iets vastgelegd? Het was een moeilijke periode. Gelukkig is Peter bijna weer de oude. Ik heb voor mijzelf besloten mijn zorg- en behandelwensen vooraf vast te leggen mocht mij ooit iets overkomen. Bij Voor-Morgen heb ik het eenvoudig kunnen regelen. Het geeft me rust en een veilig gevoel.
Monique

“Ik heb mijn behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld.”

"Ik heb een ongeneeslijke ziekte en weet dat er een moment komt dat iemand anders voor mij moet beslissen. Wanneer dat zal zijn? Gelukkig nog geen idee! Dankzij de Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen heb ik mijn medische behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld. Erg praktisch, lage kosten en altijd up-to-date in een beveiligde omgeving met een unieke persoonlijke code."
Richard
Ik geef Voor-Morgen 5 sterren.