Digitale Wilsverklaring

Hoe weet de arts wat mijn wensen zijn?

Voor-Morgen adviseert je een kopie van je Digitale Wilsverklaring aan je (huis)arts te geven en je wilsverklaringen met hem of haar te bespreken. Je kunt je Digitale Wilsverklaring downloaden en per e-mail versturen. Je vertegenwoordiger bespreekt je wensen bespreken met je arts, wanneer je wilsonbekwaam bent geworden.

Is een Digitale Wilsverklaring rechtsgeldig?

Ja, een wilsverklaring mag opgesteld worden in iedere vorm. Van belang is dat je op het moment van opstellen wilsbekwaam bent, je kunt aantonen dat je de verklaring uit eigen vrije wil hebt opgesteld en dat jij je bewust bent van de gevolgen. Het dient ook duidelijk te zijn dat jij zelf de opsteller bent. Bij Voor-Morgen identificeer jij je met iDIN, heb je de mogeijkheid om een persoonlijke video op te nemen, licht jij je antwoorden toe en ondertekent je jouw verklaring met een handtekening en een datum. Daarmee is je verklaring rechtsgeldig.

Zijn mijn gegevens veilig bij Voor-Morgen?

Ja, je gegevens worden versleuteld bewaard op een server van een in Nederland gevestigd bedrijf en die op Nederlandse bodem staat.

Hoe kan mijn vertegenwoordiger aantonen dat hij of zij mijn vertegenwoordiger is?

Jouw Digitale Wilsverklaring heeft een Unieke Code. Deze moet je delen met je vertegenwoordiger. Als jouw vertegenwoordiger de Unieke Code in combinatie met uw geboortedatum invoert op de website van Voor-Morgen, wordt je Digitale Wilsverklaring zichtbaar. In de geopende Digitale Wilsverklaring staat wie de vertegenwoordiger is. Je vertegenwoordiger identificeert zich vervolgens met een officieel identiteitsbewijs.

Geef ik mijn huisarts ook een kopie van de Digitale Wilsverklaring?

Ja, het is verstandig om je Digitale Wilsverklaring aan je arts te geven en de inhoud daarvan met hem of haar te bespreken

Moet ik een eigen uitleg geven bij de wilsverklaringen?

Nee dat hoeft u niet, maar het is wel verstandig. Door het wel te doen maak je jouw keuzes persoonlijker en duidelijker voor je naasten, vertegenwoordiger en artsen.

Kan ik meerdere mensen tot mijn vertegenwoordiger maken?

Nee, dat kan niet bij de Digitale Wilsverklaring. Je wijst één vertegenwoordiger aan. Je wijst wel een vervangend vertegenwoordiger aan voor het geval je vertegenwoordiger je toch niet meer kan of wil vertegenwoordigen.

Kan ik gemaakte keuzes in mijn Digitale Wilsverklaring wijzigen nadat ik hem heb opgesteld?

Ja, je kunt 24 uur per dag je Digitale Wilsverklaring aanpassen en wijzigen.

Moet ik alle wilsverklaringen kiezen?

Nee, je kiest alleen voor de verklaringen die voor jouw belangrijk zijn.

Uit welke wilsverklaringen kan ik kiezen?

Bij Voor-Morgen kun je vier medisch-gerelateerde wilsverklaringen opstellen. Dit zijn, het Behandelverbod, de Niet-reanimeerverklaring, het Euthanasieverzoek de Zorgwensverklaring.

Waar staat de Unieke Code?

De Unieke Code staat in je Digitale Wilsverklaring, naast je handtekening. Je vertegenwoordiger en arts kunnen je Digitale Wilsverklaring alleen inzien.

Hoe weet mijn vertegenwoordiger wat mijn wensen zijn?

Bespreek je wensen met je vertegenwoordiger. Het is een goed idee als je jouw vertegenwoordiger ook een kopie van je Digitale Wilsverklaring geeft of mailt.

Hoe weten mijn naasten wat mijn laatste Digitale Wilsverklaring is?

Wij adviseren je jouw naasten te vertellen wanneer er iets verandert in je wensen. je kunt de laatste versie van de Digitale Wilsverklaring ook downloaden en aan hen verstrekken. Dankzij het jaarlijkse abonnement-systeem blijft je laatste versie van je Digitale Wilsverklaring oproepbaar voor diegene aan wie je de Unieke Code hebt verstrekt.

Kan ik samen met mijn partner één Digitale Wilsverklaring opstellen?

Nee, dat is niet mogelijk. Een Digitale Wilsverklaring is een persoonlijk document. Het gaat om jouw wensen. Ieder voor zich moet een Digitale Wilsverklaring opstellen.

Kan mijn vertegenwoordiger mijn wilsverklaring wijzigen?

Nee, dat kan niet. Je bent de enige persoon die wijzigingen in de Digitale Wilsverklaring kunt maken.

"Vragen van artsen konden wij niet beantwoorden."

Mijn broer Peter raakte besmet met de Britse covid variant. De klachten begonnen mild, maar de situatie verergerde snel. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de intensive care. Vragen van artsen over zijn behandelingswensen of wilsverklaringen konden wij als familie niet beantwoorden. Had Peter iets vastgelegd? Het was een moeilijke periode. Gelukkig is Peter bijna weer de oude. Ik heb voor mijzelf besloten mijn zorg- en behandelwensen vooraf vast te leggen mocht mij ooit iets overkomen. Bij Voor-Morgen heb ik het eenvoudig kunnen regelen. Het geeft me rust en een veilig gevoel.
Monique

“Ik heb mijn behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld.”

"Ik heb een ongeneeslijke ziekte en weet dat er een moment komt dat iemand anders voor mij moet beslissen. Wanneer dat zal zijn? Gelukkig nog geen idee! Dankzij de Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen heb ik mijn medische behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld. Erg praktisch, lage kosten en altijd up-to-date in een beveiligde omgeving met een unieke persoonlijke code."
Richard
Ik geef Voor-Morgen 5 sterren.