Betalen en abonnement

Wat zijn de gevolgen als ik het abonnement beëindig?

Je toegang tot het online platform vervalt en daarmee de mogelijkheid je Digitale Wilsverklaring te (her)bevestigen of aan te passen aan jouw huidige wensen. Jouw Digitale Wilsverklaring zal snel verouderen en aan actualiteitswaarde verliezen. Artsen kunnen weinig met een 'oud' en mogelijk niet actueel document. Jouw wensen kunnen mogelijk niet worden uitgevoerd.

Het betalen lukt niet.

Voor het daadwerkelijk opstellen van je Digitale Wilsverklaring betaal je met iDEAL. Als de betaling niet lukt kun je ons mailen naar contact@voor-morgen.nl en nemen wij contact met je op.

Is er een helpdesk?

Ja, je kan een mail sturen naar hulplijn@voor-morgen.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar van 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 085-30 36 425 .

Hoe lang is een Digitale Wilsverklaring geldig?

Jouw Digitale Wilsverklaring is 1 jaar geldig.

Wat krijg ik voor dat geld?

Je krijgt de mogelijkheid online een persoonlijk en beveiligd document op te stellen met 4 wilsverklaringen, inclusief een eventuele videotoelichting met aanwijzingen voor jouw vertegenwoordiger. Hiermee weet je dat jouw wensen op gebied van verzorging en behandeling zullen worden uitgevoerd ook als je dat zelf niet meer kunt. Het document kun je24/7 inzien en kosteloos aanpassen.

Wat zijn de kosten van de Digitale Wilsverklaring?

Je betaalt in het 1e jaar eenmalig € 40 voor het opstellen (dat is inclusief het abonnement van dat jaar). In het 2e jaar betaal  je alleen € 24 voor het abonnement. Daarmee is de Digitale Wilsverklaring 24/7 toegankelijk. Tussentijdse wijzigingen zijn kosteloos. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Hoe gaat het betalen?

Je betaald met iDeal. Daarna stel je de Digitale Wilsverklaring op. Het verlengen van uw abonnement gaat uitsluitend via automatische incasso.

Waarom een abonnement?

Voor-Morgen heeft bewust gekozen voor een abonnementsvorm. Dat heeft meerdere redenen. Artsen wensen een zo actueel en liefst jaarlijks geüpdatet document. Datgeeft duidelijkheid en continuiteit. Jij als opsteller wenst 24/7, waar je ook bent, je document te kunnen aanpassen. Als de nood aan de man is moeten je artsen en vertegenwoordigers direct over jouw Digitale Wilsverklaring via de website kunnen beschikken.

Daarnaast wil je zekerheid en duidelijkheid met betrekking tot de 100% digitaliteit en omtrent de veiligheid van je gegevens.

Wanneer kan mijn vertegenwoordiger mijn abonnement beëindigen?

Je vertegenwoordiger zal je wensen in je wilsverklaringen uitvoeren zolang je wilsonbekwaam bent. De vertegenwoordiger kan je abonnement niet beëindigen zolang je leeft. Na je overlijden kan de executeur jouw overlijden bij ons melden.

Kan de beëindiging van het abonnement ongedaan worden gemaakt?

Als je jouw abonnement hebt geëindigd stopt jouw toegang tot uw Digitale Wilsverklaring op het platform. Je gegevens worden verwijderd. Als je spijt hebt kunt je een nieuwe Digitale Wilsverklaring opstellen tegen de gebruikelijke kosten.

Wanneer kan ik mijn jaarabonnement bij Voor-Morgen opzeggen?

Na een jaar wordt jouw abonnement met een jaar verlengd. Je kunt in het 2e jaarjouw abonnement altijd tussentijds beëindigen, met een opzegtermijn van een maand. De niet gebruikte maanden van het abonnement worden aan je terugbetaald. Jouw gegevens worden verwijderd.

Hoe lang blijft mijn Digitale Wilsverklaring geldig als ik niet wil verlengen?

Als je jouw Digitale Wilsverklaring niet verlengt, kun je jouw Digitale Wilsverklaring niet meer inzien of  aanpassen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

In de online omgeving van jouw Digitale Wilsverklaring kun je kiezen je abonnement op te zeggen.

"Vragen van artsen konden wij niet beantwoorden."

Mijn broer Peter raakte besmet met de Britse covid variant. De klachten begonnen mild, maar de situatie verergerde snel. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de intensive care. Vragen van artsen over zijn behandelingswensen of wilsverklaringen konden wij als familie niet beantwoorden. Had Peter iets vastgelegd? Het was een moeilijke periode. Gelukkig is Peter bijna weer de oude. Ik heb voor mijzelf besloten mijn zorg- en behandelwensen vooraf vast te leggen mocht mij ooit iets overkomen. Bij Voor-Morgen heb ik het eenvoudig kunnen regelen. Het geeft me rust en een veilig gevoel.
Monique

“Ik heb mijn behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld.”

"Ik heb een ongeneeslijke ziekte en weet dat er een moment komt dat iemand anders voor mij moet beslissen. Wanneer dat zal zijn? Gelukkig nog geen idee! Dankzij de Digitale Wilsverklaring van Voor-Morgen heb ik mijn medische behandel- en zorgwensen in 1 document geregeld. Erg praktisch, lage kosten en altijd up-to-date in een beveiligde omgeving met een unieke persoonlijke code."
Richard
Ik geef Voor-Morgen 5 sterren.